Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοκράτορας Aίολος!

SportLesvos.gr

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με έντονες συγκινήσεις, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Κλειστό της Νεάπολης, ο Αίολος Μυτιλήνης πανηγύρισε τον τρίτο φετινό του τίτλο μετά την καλοκαιρινή του επιτυχία στο Κύπελλο κορασίδων «Δημήτρης Κουκέλλης» και το πρωτάθλημα νεανίδων πριν λίγες εβδομάδες.
Σειρά πήρε η διοργάνωση των κορασίδων, όπου η ανωτερότητα της ομάδας του Θοδωρή Γιαννίκου ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, φτάνοντας αήττητη στον τελικό του θεσμού, πετυχαίνοντας χθες την τέταρτη της νίκη φέτος εις βάρος του Αρίωνα Μυτιλήνης.
Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και η αλήθεια είναι πως ο Αίολος τα βρήκε… σκούρα απέναντι στους έτερους διεκδικητές του τίτλου, όμως στα καθοριστικά σημεία που έκριναν τελικά και την αναμέτρηση έδειξε ψυχραιμότερος και πιο συγκεντρωμένος, παίρνοντας τη νίκη και το τρόπαιο στις λεπτομέρειες.

 Ο αγώνας ξεκίνησε με τα κορίτσια του Αχιλλέα Καταύτου να μπαίνουν πιο δυνατά στο ματς, παίρνοντας προβάδισμα στη λήξη της πρώτης περιόδου με 10-15. Ωστόσο ο Αίολος αντέδρασε και με αντεπίθεση διαρκείας στην δεύτερη περίοδο, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο στο +1 (28-27), διατηρώντας παράλληλα την αγωνία και το ενδιαφέρον στον τελικό.
 Η τρίτη περίοδος εδραίωσε το προβάδισμα της ομάδας του Γιαννίκου (43-38), που έδειχνε εκείνη τη στιγμή ικανή όχι μόνο να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά, αλλά και να τη διευρύνει. Όπως και έγινε τελικά, στο τέταρτο και καθοριστικό 10λεπτο, με τον Αίολο να βρίσκει τις λύσεις επιθετικά και τον Αρίωνα να μένει με την προσπάθεια, σε έναν τελικό με πολύ καλό θέαμα που φάνηκε εξάλλου και από το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης.
Για τον Αίολο, η Εβελίνα Βούρου ήταν η πρώτη σκόρερ με 17 πόντους, έχοντας άξια συμπαραστάτρια την Αναστασία Τσαχιρίδη που πέτυχε 15 πόντους. Από τον Αρίωνα ξεχώρισε η Χασάνη που σημείωσε 26 πόντους και ήταν η κορυφαία της ομάδας της.
ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ - ΑΡΙΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 54-46
Διαιτητές: Λεβεντέλλης - Χατζηαργυρίου
Ημίχρονο: 28-27
Δεκάλεπτα: 10-15, 18-12, 15-11, 11-8
ΑΙΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Γιαννίκος): Τσαχιρίδη 14, Βούρου 17, Καραβατάκη 6, Τεντολούρη 2, Λημναίου 9, Ντουλέ 6
ΑΡΙΩΝ ΓΣ (Καταύτος): Κόλλα Μ. 2, Χασάνη 26(3), Κόλλα Δ. 12, Δουμούζη Ε. 2, Δουμούζη Κ. 2, Πεντογέννη 2




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου